Ulcinis, piratų tvirtovė

Miestas, palikęs įvairių įspūdžių, sugebėjęs sužavėti labai sena tvirtove – senamiesčiu, bet kažkiek nuvylęs savo netvarka. Tai piečiausias Juodkalnijos mietas, prie pat Albanijos, ir jame didžioji dalis gyventojų – etniniai albanai, dauguma gyventojų išpažįsta islamą.

Ulcinis
Ulcinis

Ulcinis – kadaise buvęs vienas iš pagrindinių Adrijos jūros piratų centrų. Ulcinį įkūrė graikai apie 5 a.pr. Kr. Tačiau 16 a. pabaigoje miestui atitekus turkams, čia keliems šimtams metų įsigalėjo piratai, puldinėję jūroje plaukiojančius laivus.

Ulcinis
Ulcinio miesto paplūdimys

Ulcinio senamiestis labai gražus, įsikūręs vaizdingame kyšulyje, jame gausu rytietiškų pastatų, yra rūmai, mečetės, rytietiškas turgus. Malonu klaidžioti siauromis jaukiomis akmeninėmis gatvelėmis.

Tai viena seniausių tvirtovių Adrijos jūroje. Pačiame senamiestyje pilna viešbučių ir jaukių restoranėlių, kuriuose galima pasimėgauti jūros gėrybėmis. Gatvėse stovi šeimininkai ir kviečia užsukti, ir kiekvienas giriasi, kad jis pats žuvį gaudo.

Miesto paplūdimys pačiame miete pasirodė per tirštas žmonių ir nešvarus… Smėlis tamsus ir lipnus, galbūt dėl nešvaros 🙂

DSC_0650
Ulcinio senamiestis

Nesužavėjo mūsų ir garsusis Velika plaza, 12 km ilgio smėlio paplūdimys, esantis kiek toliau nuo miesto…

Paklaidžiojus miesto gatvelėmis, galima rasti mažų beveik laukinių paplūdimių, kuriuose birželio mėnesį nebuvo nė vieno žmogaus. Tik juose taip ir nenusimaudėme…

…nes mūsų viešbutis turėjo nuostabų nuosavą paplūdimį.

Tiesa, niekad neapleido jausmas, kad viso Ulcinio kanalizacija suteka tiesiog į jūrą…

Ulcinis
Ulcinis

Į Ulcinį verta užsukti pažiūrėti senamiesčio, kuris tikrai įspūdingas, verta pavalgyti žuvies restoranuose, bet tenka užsimerkti prieš kalnus šiukšlių, griuvėsių ir netvarką. Bet ko norėti iš pietiečių :D.

Parašykite komentarą